13 april 2024: Clublid Frans Smelt parkeerde gisteren zijn Borgward P100 bij een van de bollenvelden in zijn woonomgeving. Tijdens de Meerdaagse van de club is deze zeldzame 6-cilinder Borgward met luchtvering te zien. Zie ook het bericht hieronder voor de locaties, data en tijden.

10 april 2024: Tijdens de Meerdaagse van de Borgwardclub Nederland eind mei bezoeken wij o.a. op zondag 26 mei het museum Buurt Spoor Boekelo-Haaksbergen. Daar zijn we vanaf 11.30 uur tot 14.00 uur. We maken ook een rit met de historische trein. Hieronder een kort filmfragment daarvan, genomen vanuit een Borgward Isabella en met als extraatje een Messerschmitt die net aan kwam rijden. Wie een serie Borgwards wil bewonderen, kan dat het beste doen op de parkeerplaats van Resort Bad Boekelo op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 11.00 uur en vanaf 17.00 uur. Op zondag 26 mei kan dat ook tot 10.30 uur.

19 maart 2024: Aankondiging van de Meerdaagse van 2024.

Op 25 en 26 mei 2024 vindt de jaarlijkse Meerdaagse van de Borgwardclub Nederland plaats. Dit keer in Twente, in de omgeving van Boekelo, waar we verblijven in het Resort Bad Boekelo. Leden die dat wensen kunnen al op vrijdag namiddag 24 mei inchecken, zodat ze zaterdagmorgen niet zo vroeg hoeven te vertrekken richting Boekelo. Inmiddels hebben alle leden de informatie over de tweedaagse ontvangen via de email. Info over het programma en over de kosten van de verschillende arrangementen. Tot en met 31 maart 2024 kan men zich aanmelden. Als er nog ruimte over blijkt te zijn dan kunnen leden van buitenlandse clubs zich vanaf 1 april 2024 aanmelden. Wij van de Borgwardclub Nederland hebben er zin in!
—————————————————————————————————————————

11 maart 2024:

—————————————————————————————————————————–

5 maart 2024: Op zondag 3 maart jl. namen de voorzitter en de secretaris van de Borgwardclub Nederland, Pim van de Werd en Frans Smelt, deel aan de exclusieve ‘Maus Gatsonides Memorial’ rally. Start en finish in Overveen bij Kraantje Lek. Pim zat achter het stuur van zijn rally-geprepareerde Borgward Isabella TS uit 1957, waarmee hij overigens zes keer de historische Mille Miglia gereden heeft. De Isabella reed soepel en vlot, maar toch moest de equipe voortijdig afhaken omdat de accu onvoldoende opgeladen werd. Het was daarom raadzaam tijdig op huis aan te gaan. Volgende keer beter!

—————————————————————————————————————————–
25 februari 2024: Via de Facebookpagina van Borgward IG hierbij een filmpje van 4 minuten, gemaakt in 1961. Eerst zien we Johannes Semler, de saneerder van het Borgward concern, een verhaal houden waarbij je de spreekwoordelijke haan drie keer hoort kraaien. Daarna wat bijzondere beelden van de productie van Borgwards en van de overvolle terreinen met grote hoeveelheden onverkochte Lloyds en Arabellas.

Klik op de onderstaande link om te bekijken.

https://www.ardmediathek.de/video/br-retro/borgward-vor-dem-konkurs-1961/br-fernsehen/Y3JpZDovL2JyLmRlL3ZpZGVvLzE0MDMxMTUyLWViMWItNDgwNi1hMGI1LTg0ZjU3ZDFjZDQzMQ

—————————————————————————————————————————-

18 februari 2024: Nummer 73 van het clubblad Borgwaardigheden is deze week verschenen en via de post in papieren vorm naar alle leden gestuurd. De pdf van het blad is ook via onze website te openen en te lezen door ieder die geïnteresseerd is. Elders op onze website, in het hoofdmenu onder Club Info, staan de pdf’s van alle nummers die sinds 2004 verschenen zijn en daar kan nummer 73 ook geopend worden.

—————————————————————————————————————————–

10 februari 2024: Clublid en penningmeester Erik Born leverde een leuk filmpje over de restauratie van zijn Isabella coupé.

—————————————————————————————————————————–